Дощ. А байкерові байка

Дощ. А байкерові байка.

З 18 по 20 квітня в місті Хуст відбувся міжнародний зліт байкерів. Це вже вдруге Закарпатська область відкриває український мотосезон — минулого року аналогічний фестиваль відбувся на солених озерах у Солотвино. Організовує дійство «MCC MOTOBRATSTVO».

Дощ. А байкерові байка

На три дні невелике місто між горами перетворилось на справжній магніт для власників мотоциклів. Сюди з’їхались шанувальники байків з усієї України, а також гості з Польщі і Молдови. Усього відкривали сезон майже 100 байкерів. На центральному стадіоні міста, який на час проведення фестивалю було переобладнано під концертний майданчик, стоянку для мотоциклів і наметове містечко, вирувало життя. Хтось налаштовував байк, одночасно розповідаючи дітям про особливості роботи мотора, хтось танцював, хтось пив пиво і їв бограш1 — частування, яке організатори запропонували усім без винятку гостям.

Дощ. А байкерові байка

Учасники приїжджали і від’їжджали — гул моторів не вщухав. Так само не вщухав дощ, але справжні байкери готові до будь-яких погодних умов. Ввечері, коли всі нарешті зібралися біля сцени, відбувся святковий концерт (виступали гурти з Києва «Crocodildos», «Crosswise» і «S.D.V.», «Cordon» із Виноградова, «Tornado» з Мукачевого), родзинкою якого став феєрверк і... стриптиз.

Дощ. А байкерові байка

Закінчився фестиваль наступного дня парадом на центральних вулицях Хуста і покладанням квітів до могили загиблого в автокатастрофі байкера Едуарда Вайнрауха.

Дощ. А байкерові байка

Чи не найголовнішою особливістю фестивалю була неформальна обстановка і спілкування між мотоциклістами. Майже всі учасники говорили про те, що саме спілкування — основна мета їхнього приїзду. Це підтвердив і байкер з Польщі Олек Зелінський: «Організація фестивалю мені дуже подобається, тут все майже так само, як на мотофестах у Німеччині чи Англії, а найголовніше — справді приємна атмосфера». 

текст: Сергій МОСЕВИЧ

фото: Мирослав КУШНІРЕНКО

1 Бограш — традиційна карпатська страва, готується з м’яса і грибів з картоплею, морквою та помідорами з додаванням спецій

Дощ. А байкерові байка

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Посилання